Boule a bolest v kříži

Dobrý den,udělala se mi v kříži boule kterou už tam mam cca 2 roky.Nikdy jsem si toho nějak nevšímala protože mě záda bolí už od mala a chodila jsem tenkrát i na rehabilitace které mi bohužel nepomáhaly, ale nikdy mě nenapadlo, že bolest v bedrech a někdy i celých zad může být od té boule pokud to tak je.Myslela jsem si že je mam jen od té bolesti nateklé.Boule není zarudlá nebo jinak zbarvena.Ani se nezvětšuje myslím.Každopádně mě to poslední dobou omezuje i v práci.Začnu něco dělat např. doma pověsím prádlo a je to ještě horší.Také po ránu nemůžu skoro chodit protože mě bolí svaly a klouby hlavně v nohách.Nevím zda to má s boulí něco společného.Každopádně je to čim dál tim horší a ráda bych s tím něco dělala.Jen nevím kam si s tímto problémem mam dojít.Nemam obvodního lékaře.Jestli na ortopedii nebo mi přátelé radili zajít si k chiropraktikovi.Opravdu nevím a prosím o radu.Přikládám i fotografie.Omlouvám se za kvalitu.Není to tam až tak vidět,ale aspoň něco :) předem děkuji za odpověd\'..

Odpověď odborníka:

Opravdovou podstatu novotvaru, boule, může určit jenom histolog pod mikroskopem. I když je nález v místě výskytu bederní kýly, tato je velmi vzácná a určitě takto nevypadá. Může se jednat o novotvar vycházející z tuku nebo zádového svalu. Je třeba lékařského vyšetření na chirurgii, rtg snímek, sonografické vyšetření a jistě bude na místě chirurgické odstranění i když nález nemusí dělat větší potíže Tedy zajděte na chirurgickou ambulanci místní nemocnice k vyšetření a podle nálezu chirurgická léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x