Boule na břiše

Dobrý večer, mám dotaz. Na břiše v okolí žaludku a slinivky mi několikrát za den vyskočí podélná a né zrovna malá boule. Boule je většinou nebolestivá, ale občas mě zaráží, že se "hýbe". Podle dr v krvi a moči není nic co by se mělo řešit. Když jsem byla na chirurgii s podezřením na kýlu tak dr řekl že břišní stěna je rozestoupená, ale kýla to není. Boule co se mi dělá na břiše tak tam vydrží i několik hodin, jindy zmizí za krátko. Jsem z toho dost nervozní, zda nemuže jít o nádor :-( obava kvůli dětem. Navíc teď nějaké kompletní vyšetření není možné, jsem ve 28tt. Budu ráda za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v místech, kde popisujete se často objevuje tzv. diastáza, tedy rozestup svalů břišní stěny a opravdu se nejedná o kýlu, je to v podstatě hlavně kosmetický problém. Bez bližšího vyšetření se však mohu jen domnívat. Myslím, že i v těhotenství se můžete nechat klinicky vyšetřit a také ultrazvukové vyšetření by nemělo vadit.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: