Boule na hlavě

Dobrý den.. asi před dvěma dny jsem nad krkem, vzadu na hlavě objevil bouli. Je velká asi jako otisk palce, nepohyblivá s kůží. Nebolí, vše v pořádku, jen překáží třeba při opírání hlavou o zeď (a podobně). Dnes jsem byl u lékařky a řekla mi, že se jedná o "kostní výrůstek".. Je to nějak nebezpečné na životě, nebo omezující, nebo se jedná o nějaký častý jev a jen zbytečně plaším? Děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Je třeba provést rtg snímek případně i vyšetření další ke zhodnocení stavu. Pokud se jedná jen o kostní vývojovou malou anomalii léčba není třeba. Ale znovu podotýkám, že každá změna vyžaduje lékařské vyšetření a objektivizaci dalšími metzodami. Po shrnutí výsledků teprve zhodnocení a dle stavu léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: