Boule na krku

Dobry den p. doktorko. Je mi 19 let, udelala se mi boule na krku a povylezla mi hrtanová příklopka. Ihned jsem sel k obvodnímu lekari, ktery mi rekl, ze je to nejspis cysta nebo stitna zlata a bude se to muset operovat. Byl jsem poslan do nemocnice na ORL a ultrazvuk. Doktorka na ORL mi dokonce vymlouvala to, ze tu priklopky jsem mohl mit povylezlou uz davno, ale kdyz jsem driv polk tak jsem tam nic necitil. Pri polknutí tam mam takovy "knedlík". Bohuzel pro me jsem si té boule vsiml pri koureni marihuany(jsem pravidelny uzivatel). Na ultrazvuku nic nenasli a rekli ze zdrulina ukazuje na stitnou chrupavku. Nize mam lehce stitnou zlazu. Je mozne ze to souvisi s marihuanou?? A je mozne ze se to zhorsi kdyz budu v uzivani pokracovat?? Děkuji vam za veškeré reakce

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Patriku, pokud je UZ negativní a na ORL se nic nezjistilo,myslím,že nemusíte mít obavy. Kouření marihuany způsobuje vysoušení sliznic dýchacích cest,takže byste mohl mít zhoršující se pocit sucha v hrdle,pocit cizího tělesa,pokašlávání,hromadění hlenu v hrdle apod. Mějte se hezky a kouření marihuany,jak v kvalitě ,tak v kvantitě zvažte.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x