Boule na patre jiz podruhe v kratke dobe,poprve predchazela ryma

Redakce uLékaře.cz Váš dotaz: Mam problem s malou bouli nebo spise oteklou tkani na patre, na delici care horniho patra,zhruba 5mm za prednimi zuby az do mista prohloubeni patra pro jazyk.poprve to bylo velmi bolestive a objevilo se dve hodiny po navsteve zubare v lekarne mi dali orofar.zmizelo to za 2 tydny nyni mam jiz tyden a nezabira nic.spatne se mi vyslovuje č a dalsi takze z toho trochu sislam.je problem v ustni hygiene nebo je to vaznejsi?dekuji za odpoved Odpověď odborníka: Slečno/paní Leony. Řekl bych, že v ústní hygieně problém nebude. Jen podle slovního popisu nelze ale bohužel stav blíže hodnotit, doporučuji návštěvu praktického lékaře, ten se s Vámi domluví na dalším postupu. Bude vhodné se zaměřit na to, co bylo součástí ošetření u stomatologa, když se problém objevil prvně (může jít třeba i o alergickou reakci na nějaký použitý materiáln apod.). Po navsteve praktickeho lekare jsem stale marna.doporuceno mi bylo vyplachovat listerinem ze to snad odezni samo jako minule.prikladam ne moc povedene foto jestli mi dopoucite jit ke specialnimu lekari nevim jestli orl nebo snad zubar samotny ?dekuji tza odpoved lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, útvar na fotce vypadá jako zánětlivé ložisko. Konsultace ORL lékaře by tedy byla vhodná, stomatologa kdyžtak až poté. Domluvte se tedy s praktickým lékařem ať Vám dá doporučení na ORL, s výsledkem se vraťte zpátky k němu a probrali byste další postup.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: