Boule nad chodidlem

Dobrý den, mám následující problém: Byli jsme týden na pěší tůře, já měl nové boty a asi po třech dnech a 120km mě začala bolet noha (zezadu kousek nad chodidlem). Dal jsem si den pauzu, bolest ustoupila, takže jsem den na to opět vyrazil. Pár dní jsme ještě chodili na výlety, pak jsem se vrátil domů a druhý den při chůzi začala noha opět bolet. Nad levým kotníkem se mi navíc objevila jakási boule. Žádnou barvu jako mají modřiny to nemá, akorát je to cítit na pohmat a jednou se mi zdálo že se tam při chůzi něco jakoby zadrhává. Na internetu jsem se dočetl že by to mohl být zánět achillovy šlachy, ale nejsem doktor. 1) Mohlo by to být ono? 2) Je nějaká šance že to samo ustoupí a nebude potřeba vyhledávat lékaře? 3) Kdybych šel nakonec k lékaři, měl bych jít na chirurgii nebo ke kterému specialistovi? 4) Kdyby to byl ten zánět achillovy šlachy, jak dlouho se to bude léčit a co nejhoršího by se mi s tím mohlo stát? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Lékaře je ztřeba vyhledat, je třeba Acillovu šlachu vyšetřeit, vyšetřit ji diagnostickým ultrazvukem, může se jednat nejen o entezopatii, to jest traumatiocko zánětřlivé změny v oblasti úponu ale i drobnou trhlinu šlachy nebo degenerativní změny ve šlaše. Podle vyšetření potom léčba, nyní omezit její zátěž.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x