Boule nad kostrčí, bolest celé bederní oblasti

Dobrý den, z ničeho nic mě začala bolel kostrč, a druhý den se mi udělala boule přibližně v místech kde začíná zadek. Když si na ni sáhnu, tak je to velká bolest, nejhorší je to při sezení. Postupně se mi bolest rozlehla do celé bederní oblasti, nemohu se moc ohýbat, nic těžšího nosit a sedí se mi špatně. Byl jsem u lékaře a dostal jsem Dorsiflex a Aulin na bolest. Po týdnu jsem pocítil menší úlevu nicméně bolest trvá. Bohužel mám sedavou práci již více než rok a tak se obávám aby to nebylo z toho. Krevní obraz byl v pořádku tak teď nevím kam dál. Jestli na RTG nebo rovnou na Neurologii. Co byste mi poradil. Budu vděčný za jakoukoliv radu. Díky moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obraťte se znovu na Vašeho praktického lékaře. Měl by rozhodnout, jestli Vás doporučit obecnému chirurgovi (může se jednat o zánět) nebo neurologovi. Je lepší nechat rozhodnutí na praktickém lékaři, může Vám to ušetřit zbytečné čekání i specialistů.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Sinus (píštěl) | Od: Radek | 11.12.2016 04:43
Nerad bych Vás nasměroval špatným směrem, ale podobný problém mě trápí už asi 4 roky. U třech různých doktorů mi řekli to samé. Že je to "sinus". Pochopil jsem z vysvětlení, že se jedná o jakýsi atypický "beďar", který vznikne v důsledku špatného sezení. Údajně na to nejvíce trpí třeba taxikáři, nebo lidé, kteří většinu času sedí. Bylo mi řečeno, že to není nic ojedinělého a trpí na to spousta lidí. Nicméně doktor mi dal dvě možnosti: 1) Rozříznout a vyčistit přímo na chirurgii (S tím, že se to pravděpodobně bude jednou za čas vracet a musí se to opět rozřezávat a čistit). 2) Jít na operaci pod narkózu (Jednak je to operace, takže riziko samo o sobě. A druhak je to zákrok poblíž páteře, takže ještě větší riziko)... Jestli se jedná o problém o kterém mluvím Vám nemohu s jistotou říci, ale každopádně já osobně zvolil první variantu a cca 1x za půl roku se to znovu objeví. No a shodou okolností jeden můj kamarád měl to samé a zvolil druhou variantu. Po operaci s tím marodil přes rok a nemohl chodit do práce. Docela se divím, že Vám to lékař neodhalil, když je to dost běžný problém.. I když je pravda, že první návštěva doktora končila větou: ,,To jste si toho beďara nemohl vymáčknout doma sám?". Ale to byl evidentně debil. Jiný doktor to diagnostikoval hned.. Takže pokud je to problém, který popisuji, tak doufám, že jsem Vám pomohl. NEJSEM LÉKAŘ!
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: