Boule v podkolení jamce po sundání spiky

Vážený pane doktore, můj syn vzhledem k vrozené disproporci stehenní kosti musel absolvovat operaci kyčelního kloubu, přesněji do stehnní kosti mu byla implantována kovová dlaha. Po operaci byl 6 týdnů ve spice. V pondělí mu spiku sundali a já v podkolení jamce (možná malinko nad ní) při napnutém koleni pozoruji a nahatám bouli, současně mi tvrdí, že je lýtko citlivé na dotek. Synovi jsou 4 roky. Lékař -ortoped, který operaci vykonával bouli shlédnul a na moji otázku zda se může jednat o žilní trombózu odpověděl, že tu mívají staré ženské. Mám trvat na vyšetření? Na jakém? Nebo jsou mé obavy zbytečné? Děkuji a přeji pěkné prožití Vánočních svátků.

Odpověď odborníka:

K jednoznačnému posouzení původu boule je vhodné provést ultrazvukové vyšetření. Tromboza ve věku Vašeho syna je výjimečnou záležitostí.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: