Boule za krkem

Dobrý den, poslední půl rok mě trápí uzliny, před čtyřmi měsíci se mi udělali boule za krkem při nachlazení, dostala jsem antibiotika, po té se mi trochu zmenšily, ale stále si tam boule nahmatám, o měsíc později se mi stalo to samé, opět sem dostala antibiotika, další měsíc se mi udělal pásový opar a boule v tříslech a na krku, opět bez jakéhokoliv vyšetření a dostala jsem antibiotika, před týdnem se mi udělali boule na uzlinách znovu - konečně mě lékařka poslala na vyšetření - na ORL, aby vyloučila angínu a pásový opar v krku, či co...na ORL mi udělali všechny možný testy, krevní testy mám v pořádku, v krku nic nenašli, o pár dní později jsem byla na sonu, uzliny se mi za těch pár dní trochu zmenšily, na sonu mi zjistili že mám uzliny mírně zvetšené, do 1,5 cm... lékař doporučil aby se uzliny hlídaly, výsledky jsem odnesla své praktické lékařce, tam mi na to řekla, že výsledky jsou v pořádku, takže ty uzliny mám asi více hmatatelné proto, že jsem hubená....a dál to nijak neřešila...měla bych požadovat nějaké další vyšetření?? před čtyřmi lety jsem prodělala mononukleozu, měla jsem delší dobu sníženou imunitu, od té doby cítím únavu, která se poslední půl rok stupňuje, za poslední půl rok jsem také dost zhubla, aniž bych držela nějaké diety a celkově se necítím zrovna nejlépe....

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u zvětšených uzlin je důležité zjistit původ jejich zvětšení (např. infekční, hematologický, polékový). Ve vašem případě by ještě stálo za zvážení např. kontrolní imunologické vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: