Boule za uchem

Již asi 6 možná 7 let mám za uchem a že zadu hlavy takové malé boule (nejsou nijak zvláště tvrdé ale na dotek jsou dobře cítit). Jsou velké asi 0,5 až 1 cm. A dnes jsem se dočetl že to může být příznak rakoviny miznich uzlin. Navíc mě boli ty ze zadu hlavy po požití alkoholu. Byl jsem s tím před 5 lety u doktora ale ten řekl že jsou to jen zvětšené uzliny. Mám jít znovu k lékaři? Může to být rakovina?

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně se opravdu jedná o lymfatické uzliny, které máte asi zatvrdlé po nějakém předchozím prodělaném zánětu. Pokud máte zduření několik let, tak se o nádor a rakovinu nejedná. Nádorové uzliny během několika týdnů postupně rostou, vytváří nepohyblivé pakety, člověk je unaven, nemocen, není možné, aby jste rakovinu lymfatických uzlin bez léčby tak dlouho přežil, Rakovinu nemáte

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: