Boulička

Dobrý den,na pravém boku mam asi 3roky bouličku o velikosti 3cm,nyní mě občas bolí a zbarvi..na chirurgii mi doporučili vyříznuti.Prosim o radu je-li to nebezpečné,ukáže-li se opět po nějaké době.Jak probíhá odstraněni.Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě záleží na diagnose a na mikroskopickém vyšetření po jejím odstranění. Pokud je tam již 3 roky, bude se patrně jednat o benigní zálěžitost. Přesto že asi jistě není nebezpečná, může se jednat o shluk tukové tkáně, její odstranění je na místě . Operace je jednoduchá, bez komplikací, prováděná ambulantně, Tyto nádorky se vracejí jen málokdy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Články: Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Každá žena má v různých...
Celiakie
Články: Celiakie
Celiakie, celiakální sprue...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: