Boulička či hrbolek na tvrdém patře

Dobrý den, před 3 týdny jsem si objevila na tvrdém patře nebolestivou bouličku nebo hrbolek, na ORL mi řekla doktorka, že je to kostní výrůstek, pokud bude měnit tvar mám se přijít ukázat a pokud nebudu mít problém tak za 3 měsíce. To prosím bez rentgenu, CT nebo jiného vyšetření. Prý to nádor není. Vzhledem k tomu, že jsem ji popisovala problémy, které jsem měla od ledna 2013 a to byl pocit tlaku či svírání v krku, zlatého stafylokoka v nose-přeléčeno deoxymykoinem, v závěru díky echinacee a ženšenu korejského mám velkou úlevu , ale nezmizelo to úplně. Tak 10% pocitu zůstalo.Teď mě trápí ta boulička na tvrdém patře, co s tím? Četla jsem o slinných žlázách a jiných důvodech, leze mi z toho mráz po zádech. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat? Uvažuju i vyšetření kapky krve kvůli rakovině, kterou máme v rodině, také kdo ji nemá v dnešní době. Jinak pro doplnění beru 1 Euthyrox denně, žádné jiné problémy jako kašel, vykašlávání krve nebo podobné problémy s polykáním vůbec nemám. Je mi přes 40 let. Děkuji velmi za pochopení. Jája

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jájo, děkuji za Váš dotaz. Nádory na patře jsou relativně vzácné a typicky spojené se silným kuřáctvím. Navíc se projevují tak, že jejich povrch je rozbrázděný a krvácející. Podle Vašeho popisu se jedná opravdu o kostní výrůstek, nemusíte mít z ničeho obavy. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: