Boulička na spánku u ročního syna

Prosím o radu, náš syn má od narození v oblasti spánku bouličku, která je dobře viditelná pouhým okem. Mám pocit, že s tím jak se zvětšuje hlavička i bulka je větší. Nejdříve nám bylo řečeno, že se jedná o srůsty lebečních švů, pak podle ultrazvuku paní doktorka taktéž tvrdila, že se jedná o kostní výrůstek a při desetiměsiční prohlídce a další kontrole ultrazvukem zase jiny pan doktor říkal že to není určitě kostní výrustek ale s největší pravděpodobností jen tuková bulka, kterou stačí jen pozorovat. Vzhledem k tomu, že je to dost viditelné a na dost exponovaném místě hlavy, rádi bychom kdyby to šlo odstranit nebo alespoň 100 % určit o co se jedná. Díky za radu, pěkný den Radek Bártík

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě by bylo vhodné provést ultrazvukové a rentgenové vyšetření. To Vám napoví, o co by se mohlo jednat. Pokud by byly nadále pochybnosti, lze udělat biopsii bouličky - odebere se malý kousek tkáně, který se vyšetří. pokud by se jednalo o tukovou bouličku, je odstranění jednoduché, pokud by se jednalo o kostní tkáň, operace by byla náročnější a potom je potřeba domluvit se s lékaři, zda by vůbec byla možná, aby se neohrozil další vývoj lebky Vašeho synka. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x