Boulicka na týlu

Dobrý den, chci se optat ohledně bouličky na týlu.Už je to přes rok co jsem měla úraz hlavy v Chorvatsku o skálu a naštěstí mi předtím vůbec nic nebylo. Ale teď před pár měsíci mi začalo pískání v uších a tak jsem chodila na masáže a cvičila,jenže mi to zatím nepomohlo. Při bolesti krku jsem si na pohmat našla bouličku spíše na týlu na levé straně. Není prý ani vidět ale na pohmat je cítit krásně a k tomu od ní jdou bolesti do okolí. Takže mě někdy pěkně bolí hlava. Bojím se toho co to může být :(.mám strach z toho , že to bude něco vážného.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týče pískání v uších, jedná se o obtížně léčitelný probklém, který může mít celou řadu příčin, nemusí být jen od krční páteře, je vhodné vyšetření na ORLa neurologické. Vaši bouličku na krku nevidím a nemohu posoudit její vznik, může se jednat o zatuhlé krční svaly, které drží hlavu na krku, zvláště pokud je bolestivá na pohmat. Samozřejmě od ní může bolet i hlava. Nejedná se o vážnou věc, od těchto potíží pomůže rehabilitace. Blíže se vám k tomu bohužel nedokážu vyjádřit, ani k souvislosti s úrazem, protože neznám mechanismus vašeho úrazu. Doporučuji vám vyšetření u rehabilitačního lékaře, aby zhodnotil, jedná-li se pouze o přetížené svaly nebo něco jiného. Přeji pěkný den.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x