Boulicky na mekkem patre

Dobrý deň. Mám problém dosť dlhodobý. Navštívila som ORL, obvodnú lekárku aj imunológa. Problém je v tom, že mám už niečo vyše roka na makkom podnebi dve "bouličky" a drobnú krupičku. Mala som pred polrokom diagnostikovaného haemophila a streptokoka. Preliečené antibiotikami. Na gynekologii v apríli zas HPV. Odoslaná som bola na imuno kde mi nasadili Isoprinosin. Po dobrati Isoprinosinu test na HPV negat. Lenže problém je v mojom hrdle. Bolí ma už viac dva týždne. Plus som mala zaľahnuté v uchu a mám taký divný tlak pri ľavom uchu. Moja otázka je či to môže byť rakovina alebo aj to HPV. Tá väčšia bolička je aj po roku rovnakej veľkosti. Imunolog po vzhliadnutí môjho hrdla povedal, že alergické hrdlo jak vyšité. Ale ani po braní Zenara žiadne zlepšenie. Navyše ma štipká tá krupička. Stále som unavená, točí sa mi hlava a cítim sa akoby som mala teplotu. O týždeň idem na kontrolu k imunológovi. Ale veľmi sa bojím, či to nie je niečo vážne. Ani spávať nemôžem. Ďakujem za skorú odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pokud je to TO,co vidím já,pak ony bouličky nejsou na měkkém patře,ale na zadním patrovém oblouku.Buď jsou to ostrůvky lymfatické tkáně,ze které jsou složeny např.krční mandle,nebo drobné studené abscísky.Nic zvláštního,nic akutního.Více ze snímku neposoudím. Pokud Vás čtrnáct dnů bolí hrdlo a máte zalehlé ucho, tak nejspíše máte virosu s katarem horních cest dýchacích a zánětem sluchové/Eustachovy/ trubice. Co je to "alergické hrdlo"to věru nevím,ač mám dvě atestace,přes třicet let praxe a jsem zcela orietována v prostoru i čase.Promiňte mi tu ironii,nepatří samozřejmě Vám. Zvýšené chronické protilátky proti některému z kmenů HPV má spousta lidí.Opravdu zodpovědně se k tomu ale nemohu vyjádřit,pokud neznám detaily Vašeho laboratorního a klinického nálezu. Slečno Kristíno,běžte prostě na ORL,řekněte lékaři,jak jste ze všecho vystresovaná a máte strach z rakoviny a požádejte ho,ať Vám srozumitelně vysvětlí,co vlastně v hrdle vidí. Pokud to bude na klinice ,jistě není problém vzít kousek problematické tkáně na histologické vyšetření. A buďte si vědoma toho,že čím víc se budete stresovat,tím hůře Vám bude. Tak hlavu vzhůru a nebojte se klást otázky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Články: Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Přestože psoriáza přímo...
Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Články: Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Bolest zad je velmi častým...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Články: Co se skrývá za pocitem studených rukou a nohou?
Pocit studených rukou a...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: