Bovnviva a kojení

Dobrý den, mám 2 letého syna a nedaří se mi ho odstavit. Mám brát Bonvivu tablety 1x měsíčně, ale na letáku píší, že se nesmí kojit. Je to pro dítě opravdu tak nebezpečné? Máme problém i s malým, neosifikovali se mu klouby a na zápěstí se mu prý nevytváří nějaké kůstky, co tam mají být. Nikdo neví z čeho a proč. Chodíme na osteologickou poradnu, ale nikdo nic neví. Nebyla by mu třeba prospěšná bonviva, kdyby jí dostával ze mne? Asi je to hloupá otázka, ale děkuji předem za odpověď: Lenka

Odpověď odborníka:

Užívání Bonvivy během kojení se nedoporučuje, hlavně pro nedostatek zkušeností. Existuje alternativa použitelná při kojení (infúzně podávaný lék s účinnou látku pamidronát), ale jen z hlediska Vás jako matky - výhodou tohoto přípravku by bylo právě to, že se nevylučuje mateřským mlékem. O tom by ale musel rozhodnout Váš endokrinolog či osteolog. Podávat jakékoli léky formou mateřského mléka rozhodně nedoporučuji.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: