Bradavice

Kolega v praci ma na prstu bradavici. Mam obavu, ze ji od nej chytim. Do primeho telesneho kontaktu s nim prijdu minimalne (napr. podani ruky) ale bojim se, jestli se bradavice muze prenest napriklad z kliky na zachode, nebo pokud sahame na stejne veci (mys, klavesnice), nebo pokud se na vesaku jeho kabat dotyka meho atd. Je tedy mozne, abych ji od nej z techto veci dostal, nebo pokud se vyhnu primemu telesnemu kontaktu, tak riziko nehrozi?Moc dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bradavici chytit můžete, viry se nacházejí v oloupaných buńkách. Onemocnění je tedy infekční.Záleží na tom, zda Vaše kůže je obranyschobná, při porušení kožního krytu např. při poranění , ekzému atd. je riziko větší. Inkubační doba bradavic je velmi dlouhá. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: