Bradavice

Je mi 16 let a mam bradavice..zacinam chodit na vypalovani dusikem a mezi tim si je mam mazat Verrumalem.Mam strach ze se to na nekoho prenese..Na koupaliste nejspis nemuzu ze?A do vany s pritelem asi taky ne?

Odpověď odborníka:

Sáro, ano, bradavice jsou vysoce infekční a mohla byste tedy tak nakazit lidi na koupališti, nebo Vašeho přítele, k přenosu bradavic je potřeba málo - stačí kontakt s kouskem infikované kůže, která přes drobná poranění či praskliny dostane infekci do těla. Domnívám se ale, že v době vypalování dusíkem byste na koupaliště stejně chodit nemohla, protože se jedná o ránu, abyste nedostala infekci a dále léčba bude jistě jen záležitost několika dnů, čili vydržte tuto akutní fázi a pak můžete na koupaliště i do vany. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Články: Bronchitida: když průdušky trápí zánět a hlen
Akutní zánět průdušek...
Mrznou vám i v posteli nohy? Homeopatie zařídí teplo
Články: Mrznou vám i v posteli nohy? Homeopatie zařídí teplo
Na ledové ruce nebo nohy si...
Mastopatie
Články: Mastopatie
Nejčastější nádoru podobnou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: