Bradavice

Dobrý den, 8 letý kluk má na palci dvě bradavice viz. foto. A v podpaždí vyrážku. Ta vyrážka se vcelku vyřešila bepanthen mastí, ale ta bradavice je od začátku září 2010 byla to malá tečka pod nehtem matka toho kluka to nějak neřešila až teď v září ,tedy po roce byl na prvním vypalování ,ale nějak to nevyšlo nebo co a momentálně mu na to mažou nějakou vyhotovenou mast v lékárně, tedy dostává na to: ISOPRINOSINE 500mg tablety na imunitu ráno v 7, 12, 17, 21 hodin. Dále má mastičku na potírání bradavic, ráno a večer natřít a zavázat. IMAZOL mast ráno a večer do podpaží tenkou vrstvu (má ekzem) Jenže po této léčbě má svědění tudíž ekzém zhoršený. Bepanthen mast byla v klidu bez svědění a bylo to vcelku vyléčené. A podle mě tablety ISOPRINOSINE 500mg v takové dávce je myslim trochu moc nebo spíše by neměli být vůbec a zvláště ,když nedělali žádné testy zda mu ty tablety nebudou dělat nějaký problém. K těm tabletám u 8 letýho kluka jsem trochu na rozpacích jestli jsou vůbec potřeba dávat kvůli bradavicím a místo toho ty bradavice neléčit jinak než těmito prášky a potíráním nějakou namíchanou mastí což si myslím, že se to ještě více rozleze. Předem děkuji za Váš názor na toto. Leruška

Odpověď odborníka:

1) Isoprinosin se většinou nasazuje na základě vyšetření imunologem, bez dalších informací se nemohu vyjádřit k jeho nutnosti či vhodnosti. 2) Léčba bradavic uvedeným způsobem je zcela nedostatečná. doporučuji radikální odstranění vyškrábnutím a eletrokauterem v místním znecitlivění. Co nejdříve, nebo se bradavice rozšíří pod nehet !

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: