Bradavice

Dobrý den, prosím Vás o radu. Strýc má po celých chodidlech i na rukou bradavice. Chodidla má posety tak, že mu to dělá souvislou vrstvu.( ořezává si to skalpelem. ale kůži má tak 2-3 cm do hloubky žlutou jak je tím pokožka zasažena.) Na rukou je to o něco méně, ale esteticky také špatné. Několikrát vyzkoušel různé přípravky, ale nic mu nepomohlo. Lékaři mu několikrát řekli, že toto nikdy neviděli a že si s tím neví rady. existuje možnost z odřezku bradavice nechat udělat rozbor ( a kde ?)a nebo důkladným rozborem krve zjistit co tělu chybí ? Pokud je u moře, je znát veliké zlepšení, ale do 2 měsíců je stav stejný. a další dotaz, je to nakažlivé? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Určitě by bylo vhodné provést histologické vyšetření vzorku kůže, aby se zjistilo, zda jde o skutečné virové bradavice ( infekční), nebo jen hyperkeratotickou kůži. Podle výsledku pak další postup, hitologické vyšeření provede kožní lékař, je hrazeno pojišťovnou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: