Bradavice

dobrý den chci se zeptat, je-li vhodné nechávat bradavice na ploskách nohou odstranit chirurgicky. Měla jsem jednu malinkou a opravdu velmi malinkatou bradavici na plosce nohy. Vypálili mi ji a sloupli a nějakou dobu tam byla holá kůže. Od vypálení jsem nemohla pořádně chodit protože to bylo jako kdyby mi každý krok řezali do chodidla (bradavice je přesně na místě na které prostě šlápnete at chcete nebo ne jinak se není možné pohybovat) poté se mi to asi 3 týdny hojilo a tu celou dobu jsem opět chodila jako postižená. Jenže na to se nedává ani omluvenka na tělocvik kde mám nyní mraky a mraky absencí protože jsem nebyla vůbec schopná ani normálně chodit natož někde pobíhat. Po "zahojení" se mi vsak na místě puchýře udělala větší bradavice a ještě se rozšířila na patu. opět mi je vypálili a já opět pár týdnů moc nechodila. udělal se mi tam větší puchýř a po sloupnutí se také větší část kůže ostříhala. nechala jsem to zase zahojit a víte co zase přesně na té vystříhané části se mi udělala nyní už obrovská bradavice o průměru asi 1,5 cm dokola - na tom špatném místě na chodidle. Na patě vše vypadalo dobře a zahojeně jenže jakmile vzala paní doktorka tu tyčinku a začla mi to tam pálit zjistila že tam je a že je také veliká. Tak mě tam obět týrala a já se s tím léčím už od prosince. vážně mě nebaví dívat se na to jak se to tou léčbou akorát zhoršuje a rozšiřuje a zvětšuje a nic z toho kromě toho že nemůžu chodit obouvat se a mám strach že nakazím rodinu. kromě toho se mi přidaly potíže s nohou jak jsem se snažila chodit tak aby to nebolelo tak jsem ji tak divně vytáčela a nyní mám už příšerné křeče v obou nohách. Chci tedy vědět něco o té chirurgické cestě - chodit již nemůžu stejně a bolest je tak příšerná že když tam opět budu mít díru tak se na tom asi už nic nezhorší. přijde mi že nebudu muset jít 3x na vypálení před šancí zahojení. Je větší šance že bradavice potom zákroku zmizí? vážně ale vážně mě to už nebaví nejradši bych se nechala zavřít do nemocnice a nechala si vykrájet nohu jak jen by bylo potřeba aby se pojistilo že už se to nevrátí. děkuji za odpověd kacka

Odpověď odborníka:

Bohužel některé typy bradavic se chovají takto agresivně a vzdorují terapii. ve vašem případě bych asi chirurgickou léčbu doporučila, protože je vidět, že dusík k ničemu nevede. Ale ani po chirurgickém zákroku nemáte 100% jistotu, že je virus zlikvidován, protože infikované buňky mohou delší dobu vypadat naprosto "zdravě" a tím pádem nejsou léčeny. Počítejte také s delší dobou hojení a bolestivosti.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x