Brambory z kotelny

Dobrý večer, asi to bude blbý dotaz, ale mě to pořád vrtá hlavou, máme v kotelně sklep s bramborami, je sice oddělený dveřmi, ale vždy když brambory škrábu nebo je vařím ve šlupce, cítím z nich kouř z kotle, připadají mi jako načichlé těmi zplodinami. Zajímalo by mě, jestli vůbec takové brambory máme konzumovat a hlavně jestli to nějak nevadí našemu zdraví, trápí mě to hlavně kvůli tomu, že jsem ve 33.tt a tyto brambory jím celou dobu, tak aby to nemělo nějaký vliv na miminko. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jolano, nejspolehlivějším určením případném škodlivosti uskladněných brambor by bylo laboratorní vyšetření škodlivin ve vzorcích brambor. Nejlevnějším řešením je pravděpodobně nákup nové várky brambor a jejich uskladnění jinde než v těsném sousedství kotelny. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Všeobecná fakultní nemocnice v Praze 2, IV. Interní klinika, Ambulance nutriční podpory

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: