Braní antikoncepce o týden později

Dobrý den, antikoncepci beru nějaký 3 rok v kuse. Momentálně mám Foxinette. Chci se zeptat jestli jde začít s novým platíčkem o týden později? Poslední prášek jsem měla 13.12, pak mi začala menstruace a další plato jsem měla začít brát včera (20.12). Jenže můj gynekolog má momentálně dovolenou a nemám předepsaný recept. Tak mi jde o to, jestli můžu nové plato začít brát až o týden později, tudíž 27.12 nebo mám vynechat celý měsíc a začít brát až při prvním dnu další menstruace? Ale tím pádem by se pak účinnost antikoncepce mohla snížit, ne? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud si pauzu prodloužíte o týden, účinek antikoncepce nebude spolehlivý. V případě, že začněte užívat antikoncepci až s další menstruací, účinek spolehlivý bude, samozřejmě ale až v době, kdy tablety budete užívat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: