Braní antikoncepce v kuse (bez 7-mi denní pauzy)

Dobrý den paní doktorko, Mám problém, beru HA Lindynette 20, vím, že se to nemá, ale brala jsem ji v kuse, bez 7-mi denních pauz. I když jsem nedobrala plato, po kterém jsem pauzu chtěla dát, dostavilo se krvácení , 1 den normální ms ale druhý den jen takové zakrvácené špinění .. Nevím, co to znamená .. ha jsem brala poctivě, jenže mám takové nafouklé břicho i podbříško. Nemohu být těhotná? Díky.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná určitě nejste, pokud jste tabletky užívala pravidelně. Došlo k tzv. krvácení z průniku, které se objevuje při dlouhodobých cyklech užívání antikoncepce. Můžete právě teď udělat pauzu, odmenstruovat, a pak dále pokračovat, třeba zase dlouhým cyklem, dokud se zase neobjeví krvácení. Dlouhodobého užívání bez pauz se nebojte, neškodí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: