Braní pilulek dienille

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mohu mít nechráněný styk s partnerem, jestliže neberu prášky Dienille v pravidelnou denní hodinu, ale rozházeně v týdnu se snažím si je brát na 8. ale o víkendu až po 12., vadí to hodně.? děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se s užitím tabletky nezpozdíte více než o 12 hodin, nemá to vliv na snížení antikoncepční ochrany. Nepravidelnosti užívání se mohou ale projevit nepravidelným špiněním. Bylo by vhodné tedy dobu užívání antikoncepce sjednotit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Cukrovka může zasáhnout i zrak
Články: Cukrovka může zasáhnout i zrak
Diabetes v případě špatné...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Články: Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Při neopatrném užívání léků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: