Braní warfarinu

Vynechala jsem užívání warfarinu na delší dobu a teď bych chtěla začít ho užívat znovu. Musím jít k lékaři, nebo můžu začít sama. Je nějaké nebezpečí, když ho začnu brát podle dávkování, které mi určil dříve lékař? Měla jsem brát Warfarin 5mg střídavě 2-1.5-2....tabletky. Podotýkám, že bych měla Warfarin užívat už pořád - do smrti. Děkuji za odpověď s pozdravem Jarmila

Odpověď odborníka:

Jarmilo, určitě se k braní Warfarinu vraťte. Nevím, z jakého důvodu jste jej vysadila, ale pokud ho máte do smrti, je velké riziko ho nebrat. Na úvod je lepší zajít k lékaři, protože dávkování, které Vám dříve vyhovovalo, se může nyní změnit. Navíc v počátku Warfarin může způsobit hyperkoagulační stav a bere se v kombinaci s injekcemi. Proto doporučuji návštěvu lékaře, a v počátku léčby častější odběry INR do té doby, než budou hodnoty ustálené. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: