Brániční kýla

Dobrý den, prosím o radu. U mého dědi byla zjištěna brániční kýla o velikosti 5 cm (CT vyšetření). Od zastupující lékařky mu byl dán lék Omeprazol-ratiopharm 20 mg. V příbalu se píše že se to používá na vředy a snížení kyselosti šťáv v žaludku. On ale ničím takovým netrpí a naopak jej trápí velký kašel. Z důvodu že je nyní jeho prakt.lékařka mimo ordinaci tak by jsem se chtěla zeptat jestli je normální takový kašel u kýly a léky na něco čím netrpí. Kašel ho hodně unavuje a navíc má srdeční blokádu tak to není pro něj asi to nejlepší. prosím o radu kestli se máme raději obrátit na gasto nebo na chirurga? Velice děkuji za pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano! Brániční kýla může být u dědy těžko řešitelná... Kašel má dost možná od toho, jak mu obsah žaludku zatéká do dolních dýchacích cest - tomu se brání těžko. Ať jí po malých dávkách, co nejmenších. Léky proti kyselosti brání těžkému poškození plic případně vdechnutým silně kyselým žaludečním obsahem ...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: