Brániční kýla

Dobrý den, Na základě gastroskopiie mi byl zjištěn barrettův jícen a axiální hiátová hernie (což jak jsem si sám dohledal je brániční kýla). Byla mi nasazena konzervativní léčba Helicit 2x denně + dodržuji všechny stravovácí náležitosti. Všude se ale dočítám, že brániční kýla se řeší operativně, tak mě zajímá jestli je tedy vůbec nějaká šance, že se konzervativní léčbou ta hiátová hernie vyléčí. A také by mě zajímalo po jaké době se přistupuje k operativní možnosti. Mockrát děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Hiatová kýla není častá a projevuje se spíše komplikacemi. Oparuje se ne příliš často. Komplikace jsou závažnější. Konservativní léčba hiatovou kýlu nevyléčí. Pokud potíže existují a nález na rtg nebo endoskopickém vyšetření je určující je lépe operaci včas podstoupit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: