Brániční kýla

Dobrý den. Již měsíc mě trápí říhání. Nejvíce po jídle. Stačí když se napiji vody a již říhám. Jde ze mě pouze vzduch. Žáha mě nepálí ani mě nic nebolí. Byla jsem na ultrazvuku břicha a vše je v pořádku. Krev a sedimentace také v pořádku. Na gastrosk. jsem nebyla. Lékařka řekla, že je to brániční kýla. Dostala jsem Helicid, ale říhání nepřešlo. Nijak mě to nezatěžuje, ale mám strach, aby to nebyla rakovina žaludku (něco jsem četla na internetu a stále mi to leží v hlavě). Mohla by to být rakovina, když mám krevní testy v pořádku? Jsem z toho pořádně vynervovaná a k lékařce se mi nechce hned zase jít se zeptat. Proto volím tuto cestu. Děkuji za odpověď. S pozdravem M.J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte kromě říhání žádní obtíže a vyšetření jsou v pořádku, pokud jste v minulosti neměla žaludeční vředy nebo zánět žaludku, pokud jste v minulosti dlouhodobě neužívala nesteroidní protizánětlivé léky, pokud nejste alkoholička či pokud nemáte potíže s gastroezofageálním refluxem (vpodstatě protékání žaludečního obsahu do jícnu a leptání sliznice žaludeční sťávou), je rakovina žaludku nepravděpodobná. V každém případě - pokud Vás bude trápit dál říhání nebo strach, na paní doktorku se znovu obraťte.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x