Brániční kýla

Dobrý den,před měsícem mi byla zjištěna drobná skluzná axiální hiátová hernie eroz.bulopatií gastroskopicky.Chtěla bych se zeptat,jaká je šance na zlepšení,když je drobná?Nebo-li by se mohla i zvětšovat?Nebo je lepší si ji nechat rovnou odoperovat a potom už se již neopakuje?Zatím jsem dostala Esomeprazol 40mg.Nekouřím,nepiji,dostatek spánku mám.Jak dlouho asi trvá léčba léky?Moc,moc Vám děkuji za Váš čas a odpovědi !!!S pozdravem Petra.

Odpověď odborníka:

Takovýto nález je možno sledovat a po čase zhodnotit vývoj hernie. Pokud by došlo k tomu, že medikace nepřinese potřebný efekt nebo dojde ke zvětšení hernie potom je operace na místě. S operací skluzné hiatové kýly se nemusí spěchat, na rozdíl od jiných typů. Vhodná samozřejmě dietní opatření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: