Brániční kýla

Dobrý den, omlouvám se nevím jestli ve správné sekci. Moje 17letá dcera má brániční kýlu, potvrzeno vyšetřením na gastro. Neustále jí je špatně od žaludku, stěžuje si na jakýsi pocit prázdného žaludku, často zvrací. Žáha ji nepálí, ani si nestěžuje na bolesti, špatně jí bývá hned z rána. když vstane. Podle ošetřující lékařky je kýla malá a operace není nutná. Jenže už to trvá asi dva měsíce a nikdo neví od čeho ty potíže má. Prý by to mohlo být i psychického rázu. Snažila jsem se najít nějaké informace a podle toho co jsem vyčetla,tak se kýla dá vyléčit jen operací. Lékařce věřím, ale o dceru mám strach, taky mi je jí líto. Nebylo by vhodné, aby na tu operaci šla dřív, než se potíže ještě zhorší? Nebo si taky myslíte, že potíže, které má nesouvisí s brániční kýlou? Moc vám děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Nelze se bez podrobnějšího všetření vyjádřit přesně. Brániční kýla opravdu neodezní sama ani růstem. Záleží na druhu brániční kýly a potížích, které pacientka má a zda opravdu není příčina i jinde. Jsou pacienti u kterých se mnohdy nalezne brániční kýla jako vedlejší nález. Doporučil bych vyšetření u gastroenterologa k posouzení funkce horní části zažívacíhoi traktu, zhodnocení funkce žaludku, kontrola a vyšetření u břišního chirurga. Operaci je možno provést i laparoskoppicky. Sám bych dovyšetřil a zkusit sloedovat do dokončení vývoje 21-22 let věku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: