Brániční kýla

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat..Mám už rok potíže se zažíváním, nechutenství, hubnutí, nevolnosti, pocity na zvracení, bolesti žaludku, nafouklý žaludek, časté říhání.Podstoupila jsem gastroskopii a nález by esofagitida 1.st a možná hiátová hernie, sem poslaná na RTG jícnu.Chtěla jsem se zeptat, jestli tyto pocity na zvracení, nevolnosti, nechutenství mohou souviset s brániční kýlou a tou esofagitidou, nebo je to psychické? každý mi říká něco jiné a já už nevím co mám dělat.Beru helicid ráno a večer, ale nevolnosti mám i přes to.Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Barboro, Vámi uvedené nálezy mohou být příčinou Vašich obtíží. Helicid je léčivý přípravek snižující kyselost žaludečních šťáv, ale brániční kýlu neovlivní. Doporučuji Vám dodržovat tzv. protirefluxní režim, absolvovat plánované rentgenové vyšetření jícnu a konzultovat nález s gastroenterologem. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x