Brániční kýla plodu ve 22. týdnu

Dobrý den, měla bych prosbu, má dcera je těhotná, ale dnes nám rekli, že miminko má brániční kýlu, je ve 22. týdnu, žaludek se tlačí na srdíčko a ještě nejsou dostatečně vyvinuté plíce, jakou má šanci na normální život nebo na přežití,,moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nikdy nelze předpovídat, jak vše bude postupovat. Centrum pro ošetřování takto stižených děti je v nemocnici v Motole, kam dceru bud už před porodem nebo po porodu dětátka s miminkem lékaři pošlou a tam se jich ujmou. Tato vada se po porodu dětátka operuje, ale výsledek není předem jistý - záleží na "síle" miminka, právě vyvinutosti plic, v kterém týdnu se mimi narodí /donošenost/ a také na ev. pooperačních komplikacích. Herečka Žilková má chlapce Cyrila, který tuto operaci absolvoval a je zdráv a v pohodě, ale druhý chlapec, nedávno (asi 3 měsíce po operaci) na tuto vadu zemřel. Nepropadejte ale panice, lékařů u vás v nemocnici se zeptejte na další postup a cíleně se ptejte i na tu nemocnici Motol ( nejpíše půjde o tuto kliniku: http://www.fnmotol.cz/zemereni-kliniky.html?pracoviste=9 ), určitě se najde řešení. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: