Břicho

Dobry den,mela bych na vas dotaz a predem dekuji za vas cas a odpoved. Byla jsem na vysetrení bricha sonografie z duvodu podezrení na kylu (brisní stena) mela sem pred tím kavu tak snad to nejak neovlivnilo. Kyla se neprokazala,jen diastaza 14mm,Byla jsem poslana na gastroskopii protoze mam narazoví krece,zvyseny teploty obcas atd.,tam mi dali antibiotika a ortanol z duvodu uerazoví test byl pozitivní. Kdy lezím na zadech mam v brise pohyby a vzdy mi vyleze nad puokem par cisel vís takova boulicka,kdyz na ní sahnu trochu boli a zmyzí. A takhle to jde dokola. Ze by to byli střeva?? Bylo by to videt i na gastroskopii? Za mes. mam kontrolu. Dekuji. Hezky vecer

Odpověď odborníka:

Na gastroskopii se takový nález vidí výjimečně Důležité je klinické vyšetření spolu s vyšetřením diagnostickým ultrazvukem. Pokud existuje diastáza přímých břišních svalů potom se může nález tzv. ventrální kýly objevit. Po všech vyšetřeních by vám stav měl upřesnit váš chirurg. Každá kýla se má operovat právě tehdy, když je ještě nevelká.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: