Bricho

Dobry den,mela bych na vas dotaz a predem dekuji za vas cas a odpoved. Byla jsem na vysetrení bricha sonografie z duvodu podezrení na kylu (brisní stena) mela sem pred tím kavu tak snad to nejak neovlivnilo. Kyla se neprokazala,jen diastaza 14mm,Byla jsem poslana na gastroskopii protoze mam narazoví krece,zvyseny teploty obcas atd.,tam mi dali antibiotika a ortanol z duvodu uerazoví test byl pozitivní. A řekli že mám malou hernii na sliznici.Kdyz lezím na zadech mam v brise pohyby a vzdy mi vyleze nad pupkem par cisel vís takova boulicka,kdyz na ní sahnu trochu boli a zmyzí. A takhle to jde dokola. Ze by to byli střeva?? Bylo by to videt i na gastroskopii? Za mes. mam kontrolu. Dekuji. Hezky vecer

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, co byla diastáza 14mm, napadá mě pouze rpůměr ductuc hepatocholedocbus tedy hlavní vývod žlučových cest z podjaterní krajiny. To by mohlo být na podkladě zánětu při průchodu žlučníkových kamenů. To by vysvětlovalo vaše křeče, bolesti břicha a teploty. Na gastroskopii vám ve větší míře byl v žaludku testem prokázán H.pylori, bakterie, která sice je přirozeně v žaludku, ale pokud přeroste, může napomáhat k tvorbě vředu. Tedy antibiotiky jste správně přeléčena. Herniací sliznicé možná myslíte to, že část žaludku pronikla do dutiny hrudní, to je asi nejčastější. Nicméně zvenší to na těle není vidět. Ta Vámi popisovaní bakulka může být třeba podkožní tuk či sval.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: