Břicho

Dobrý den, mám dotaz, je mi 19let, v lednu jsem byla na odstranění papilovirových bradavic, nyní jsem po druhé injekci vakcíny proti HPV. Mám bolesti břicha, okolo pupku je břicho i tvrdé, při zmáčknutí bolest vystřeluje. Byla jsem na gynekologickém, chirurgickém, sonografickém i endoskopickém vyšetření, dělali mi rozbor krve i moči. Všechny výsledky jsou v "normálu". Je možné, že by to bylo po vakcíně? Protože ta se musí aplikovat v případě, že jsem úplně zdravá. Jak by se projevovalo to, pokud by mi ji aplikovali a např. ten HPV ještě nebyl zcela vyléčen?Problémy mám od května, občas se mírní, občas jsou silné. Může to být třeba jen zažívání?A mám ještě jeden dotaz, těhotenství se pozná pokaždé z každého rozboru krve, nebo jen když vzorek posílá do laboratoře vyloženě gynekologie za úmyslem zjištění těhotenství. Už nevím, co s tím, preventivně piju urologický čaj a vlákninu, ale beze změny. Za odpověď velice děkuji

Odpověď odborníka:

1) Vaše obtíže s očkováním nesouvisí, očkování se doporučuje pouze u zdravých z toho důvodu, že je to další zátěž pro organismus a ten se pak musí vypořádávat s dvojitou zátěží. 2) Bolesti břicha se samozřejmě musí dovyšetřit, může jít i např. o srůsty, které se žádným vyšetřením odhalit nedají, ale měla byste být nadále sledována. (Další možnou příčinou je i endometriosa.) 3) Těhotenství se odhalí z moči nebo krve speciálním testem (prokazuje se hCG - hormon, který se v těhotenství zvyšuje), běžné biochemické vyšetření to ale neodhalí, pokud máte pochybnosti, udělejte si sama doma těhotenský test z lékárny.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: