Brišní aorta

Do.den mohu se spolehnout na UZ bricha?rok od porodu amm citlive bricho, zjsitili mi ze mi tepe brisni aorta uz pohledem na bricho. UZ (který byl az 5 min hotovy) uakzal, ze vse je v poradku, jak v brise,t ak cevy.odhalili - cystu na vajecniku 6cm. odhlali by vydut? Mam bricho citlive na stlaceni nad pupikem a po leve strane od pupiku. Mela jsme vyssi jaterni testy a chelesterol, ale jen pry nepatrne.cevy mam pry 2cm pod kuzi. je mozne, ze me boli ty cevy jak jsou pod kuzi? Obcas se mi toci hlava jako pri nizkem tlaku (ten byl 116,84,96). Boli mne i ta cysta, zrejme pujde ven laparoskopicky- muze mne (kvuli tem cevam) nejak ohroziv operace? Co si treba preventivne po operaci vzit za leky(cetla jsme, ze pak muze byt embolie) a jak dlouho uzivat? Dekuji za radu.

Odpověď odborníka:

Text je nepřesný, otázek více. Postupně. Na UZ vyšetření i když bylo provedeno za označenou dobu se podle mého názoru můžete spolehnout. Je to výtečné vyšetření, tep aorty zvláště u citlivějších pacientů je často dosti zřetelný. Další vyšetření jsou samozřejmě možná. Bolest cysty je většinou jen při komplikacích. Cévy pod kůží by opět bolely jen při komplikacích. Při operaci je riziko minimální, ale jistě existuje jako u každé operace, ale je jistě velmi nízké. Před a pooperační léky určuje operatér a anesteziolog s přihlédnutím k předchorobí, přidatným chorobám, průběhu operace a pooperačnímu stavu. Určitě se s operatérem spolehlivě domluvíte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: