Břišní kýla

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu ohledně drobné břišní kýly(nad pupkem), vytvořené po porodu/těhotenství - je vhodné podstoupit operaci mezi jednotlivými těhotenstvími, pokud ještě jedno dítě plánuju? A je zvyklostí, že při nálezu např. žluč. konkrementů na kontrolním sonogr. vyš. se operuje zároveň i žlučník?? Velmi Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, děkuji za důvěru. Ve Vašem věku bych určitě doporučoval operaci. Vše záleží na operatérovi. Teoreticky by šlo vyřešit obojí najednou, kýla i žlučník, nejspíš laparoskopicky. Ale pokud se ještě chystáte mít další dítě, měl by se k věci vyjádřit i Váš porodník. Je otázkou, zda by kýla při dalším těhotenství nerecidivovala.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x