Břišní kýla?

Dobrý den.. Chci se zeptat, už asi měsíc mám problémy s břichem. Začalo to nepříjemným tlakem v břišních svalech, které přetrvávají až do teď.. Na začátku mi bylo asi týden špatně a byla jsem s tim u doktorky, ta mi prohmatala břicho, vzala moč a řekla, že to budou asi jen nějaké střevní potíže a předepsala mi pancreolan a po týdnu nevolnosti přestaly.. Když už jsme u těch léků, tak měsíc už beru aji mydocalm, na problémy s hamstringy a zády... Mám Dysbalanci v páteři.. Teď asi před týdnem a půl mě začalo bolet v oblasti pupku a přímo v pupku. Když si zmáčknu přímo do pupku, tak mě tam hrozně píchne a bolí to v celém břichu. Pod oupkem a vedle pupku to stejne, ale uz míň.. Taky jsem si všimla, že mi ztvrdly břišní svaly. Hlavně nad stydkou kostí?? Nevím jak se to jmenuje zrovna.. Prostě od začátku podbříšku to mám nejtvrdsí a postupně míň a míň tvrdé. Mám ho také trosku zvětšené. Od malička mám v tříslech zvětšené uzlinky, ale teď mám některé zvětšené tak, že když se na to břicho z vrchu podívám, tak vidím taký malý hrbolek, který bolí. Jsou to uzlinky na těch svalech. Chci se zeptat, jestli by to nemozla být třeba kýla, popřípadě co by to mohlo být. A jak se prijevuje usřknutí kýly? Jo a včera jsem byla na UTV jen ale oblasti nadbříška. Az na ledviny a nic tam nenašli, jen když jsem se otočila na pravý bok, tak jsem zjistila že jak mi tim přístrojem jezdil na levé střaně, tak mě to tam bolelo, bolí mě to tam jakoby kousek na konci žeber.. Někdy se mi zdá, když sedím, že mi ty konce žeber prostě zavazí. Kdyz zatnu bříšní svaly, tak je to takové nepříjemné, ale nebolí to. Takže tedy prosím co by to mohlo být, kýla, mohlo by to být z mydocalmu? Nebo co? A ja se projevuje to usřknutí..? Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Milá Kateřino, kýla bývá zpravidla na břiše hmatná jako boulička, a když se uskřine, tak to hodně bolí, někdy se pak přidá zástava větrů a stolice nebo zvracení, potíže bývají tak silné, že postižený musí vyhledat lékaře. Od čeho jsou Vaše / Tvoje potíže, to takhle přes internet, bez možnosti vyšetření, nejde říct. Doporučuji chirurgické vyšetření a, pokud nebude přínosné, pak ještě rehabilitační vyšetření (břicho může bolet přeneseně při potížích se zády).

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Články: Křečové žíly se po operaci nemusí znovu objevit
Křečové žíly jsou poměrně...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Sedm mýtů o klíšťatech
Články: Sedm mýtů o klíšťatech
Existuje mnoho mylných...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: