Břišní kyla

Dobry den ,mam bříšní kylu ve středu břicha vznikla asi s dusledku tehotenství pozoruji jí asi čtyři měsíce,jinak sem dosti hubena měřím 158cm a važím 46kg posledni dobou sem začala posylovat chci nabrat svale ale někde sem četla že s kylou by se nemělo posylovat je to pravda? Od lekařu v Prostejove sem se moc nedozvedela co se sni a co ne .Posilovani mě bavi a nechci přestat kdyby to šlo nejradči bych co nejdřiv šla na operaci abych se dala do kupy a mohla se věnovat posilovani ale lekaři se k ničemu nemají kdy mě pošlou na operaci se ani nemluvilo tak nevím nemam zajit do jine nemocnice kde to budou řešit nebo na co čekají až se mi uskřipne?nechci tuto nemocnici nijak očernovat ale nemam sni dobré skušenosti.Moc děkuji za vaši odpovět.

Odpověď odborníka:

Pokud existuje kýla, potud existují určitá nebezpeší z komplikací kýly. Myslím, že byste se měla předtím s lékaři domluvit a operaci kýly absolvovat, pokud není nějaká kontraindikace operace, tedy skutečnost, která by uskutečnění operace bránila. Operace kýly patří k základním chirurgickým výkonům, které všechna chirurgická oddělení prováději. Co se týče posilování s kýlou, záleží na její velikostii a případném zhoršení při této fyzické činnosti. Preferoval bych nejdříve provedení operace. Následná rehabilitace a rekondice podle průběhu operace a provedené operační metody.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: