Břišní kyla a abdominoplastika

Po porodu mi zůstalo vyklenutí v oblasti břišní stěny. Můj ošetřující lékař mi do zprávy napsal diagnózu K439 - jiná a nespecifikovaná břišní kyla bez neprůchodnosti nebo gangreny. Můžu s touhle diagnózou jít i na abdominoplastiku? A je hrazena zdráv.pojišťovnou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, dle zevrubného popisu je úhrada asi možná, ale musíte být vyšetřena plastikem, proto doporučuji kontaktovat pracoviště plastické chirurgie v místě spádu. Výkon je hrazen tehdy, pokud je velký rozestup břišních svalů nejčastěji po těhotenstvích. S pozdravem. Lukáš Frajer

MUDr. Lukáš Frajer
MUDr. Lukáš Frajer

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Klinika plastické estetické chirurgie Perfect Clinic

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: