Břišní svaly

Dobrý den, již před měsícem jsem zvedla těžký předmět, který jsem nesla na břiše. Od té doby mě začaly bolet záda (hrudní a bederní páteř) a břicho. Zašla jsem k lékaři a brala jsem 2x denně Mydocalm na uvolnění po dobu 15dní. Záda se spravila, ale zůstala mi bolest svalů od žeber do boků, od pupíku pod hrudní kost a od kyčlů k tříslům. Bolesti cítím při jakémkoliv zatnutí svalů, při močení a stolici, také při ohybech. Břišní sval je bolavý i na dotek, když na svalu pohybuji prstem ze strany na stranu. Mažu již týden Dolgitem beze změn. Nemohu ani spát na boku, jen na břiše. Prosím poraďte mi kde by mi sval vyšetřili nebo co bych mohla ještě sama zkusit, popřípadě o co by se mohlo jednat. Podotýkám že o kýlu se nejedná, moč a krev po vyšetření v pořádku bez zánětu v těle, sono také ok. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při zvedání předmětu mohlo dojit k přetažení až malému natržení části svalů břišní stěny. Na místě je vyšetření s provedením diagnostického ultrazvuku. Podle výsledku léčba. Jinak jistě šetření břišního svalstva, omezeně cvičení leh sed s napínacím břišních svalů. Vhodná nesteroidní antireumatika typu Ibalgin, krátkodobě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Vyšetření štítné žlázy
Články: Vyšetření štítné žlázy
Vyšetření štítné žlázy je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vaginální výtok: poznáte, co je normální, a co už ne?
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: