Břišní svaly

Dobrý den, dnes ráno jsem Vám psala ohledně bolestí břišních svalů po zvedání těžkého předmětu. Napsal jste možné přetížení popř. natržení. Také šetření břiš. svalů,ultrazvuk a omezené sedy lehy. Chci se tedy ještě zeptat. Takže i při bolestech mám cvičit? A na ultrazvuku se ukáže popřípadě i poškození svalů? A jak dlouho myslíte že tento stav může přetrvávat? A poslední dotaz, občas si vezmu apoibuprofen, ale bohužel po něm necítím zvláštní úlevu od bolesti, co s tím? Moc děkuji za předchozí rychlou odpověď a za následující taktéž.

Odpověď odborníka:

Cvičit v akutním stavu jistě ne, cvičení je třeba i později vždy jen do bolesti. Vyšetření UZ by mělo případný svalový defekt odkrýt.. Stran předpovědi opravdu zálěží na stanovení diagnozy a případných změnách v popisované oblasti. Obraťte se na svého ortopeda nebo chirurga. V těchto stavech hodně záleží i na pohmatovém vyšetření stěny břišní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: