Brnění a pálení dlaní a prstů

Dobrý den,chtěla by jsem Vás poprosit o radu,mám diagnostikováno SKT bilater středně těžkého stupně-akcent I dx na obouch rukách,byla mi doporučena operace,ale vzhledem z obavy o ztrátu zaměstnání jsem ji zatím nepodstoupila,teď mě ke všemu začalo trápit nesnesitelné pálení dladí a prstů nejvíce v noci ale i přes den se to často objevuje,bolest mi jde až do loktů.Můžete mi prosím poradit jestli to má souvislot s karpálními tunely nebo se jedná o něco jiného.Jěště by jsem chtěla poprosit o radu ohledně té operace,stále hledám nejlepší způsob a nevím jestli by nebylo lepší podstoupit opreraci endoskopicky jelikož píší že je krátká doba rekonvalescence oproti běžné operaci,ale nevím jakou dobu mají na mysli,ale 3 měsíce si bohužel nemohu dovolit být na neschopence.Ještě dodám že pracuji manuálně takže ruce dostávají dost zabrat.Předem Vám moc děkuji za odpověď Gabriela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud pracujete rukama, je rekonvalescence nejméně 6 týdnů i po endoskopické operaci. Trošku mohou ulevit bandáže rukou elastickými obinadly od prstů až k loktům a na noc Vám může předepsat ošetřující lékař ortézu. Někdy pomůže rehabilitace- laser a vířivky na ruce i předloktí. Pálení ve dlaních až k loktům může také být od přetížení a postižení karpálních tunelů Zdravím

MUDr. Dana Halbichová
MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: