Brnění končetin

Dobrý den, před měsícem jsem začala užívat hormonální antikoncepci NuvaRing,jedná se o mojí první(je mi 22) vše se zdálo být v pořádku, ale během prvního týdne mi každý večer začaly brnět nohy, občas i ruce, velice intenzivně, bránilo mi to i v usnutí. Takovéto symptomy jsem zažila jen jednou v mírnější podobě, když jsem byla doma během zkouškového období a měsíc jsem neměla skoro žádný pohyb, jen jsem seděla a učila se. Po zkouškách to ale samo odeznělo. Nyní jsem ale měla pohybu relativně dost..Navštívila jsem svého gynekologa, a ten mi předepsal Cyklo3fort. Po něm to odeznělo. Nicméně řekl mi, že bych ho měla používat i nadále. Chtěla jsem se zeptat, zda existuje i jiná cesta, bez léku, jak se tohoto problému zbavit? A nemusím se bát, že se jedná o příznaky trombozy, případně jsou takovéto symptomy normální?Neměla bych změnit HA?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Cyklo3fort je přípravek, který zlepšuje stav cévního řečiště, jak krevního, tak mízního. Hluboká žilní trombóza se projevuje bolestí a otokem postižené části těla, nikoli mravenčením, a postihuje hlavně dolní končetiny. Podle mého názoru kdyby obtíže přetrvávaly a nutily Vás stále dál užívat předepsaný Cyklo 3 fort (což nevadí, ale znamenalo by to, že obtíže neustupují, že je stále něco vyvolává), bylo by vhodné přehodnotit nasazenou léčbu a možná antikoncepci vyměnit. A také by bylo určitě vhodné vyhledat obvodního lékaře nebo internistu, aby prošetřil, zda není přítomna negynekologická příčina obtíží, jako třeba porucha krevní srážlivosti nebo nějaká cévní porucha nebo porucha ve složení minerálů v krvi apod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Transplantace dásně v zubařském křesle
Články: Transplantace dásně v zubařském křesle
Existuje několik zákroků...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Články: Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Tabák. Rostlinka z Nového...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Zánět slinivky břišní je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: