Brnění končetin

Dobrý den.Poradte mi prosím.Z ničeho nic mně začali brnět nohy a ruce.byl jsem hospitalizován po pádu ze střechy.Dělali mi CT vyšetření a nic nezjistily.Šest týdnů po úrazu se nic nedělo krom zlomeného zápěstí.Z ničeho nic,když jsem lezl z vany mě začely brnět nohy a pravá ruka.Ihned jsem jel na neurochirurgii.Po vyšetření MR zjistili vyhřezlou ploténu mezi 5/6 obratlem.Po té jsem prodělal vyšetření EMG kde mi zjistili PNP dolních končetin.Dostal jsem vitamín B12 a nějaké tablety,které mi dělaly v lékárně.Když beru tyto léky na noc,jek mi doporučil lékař,tak mě brnění a necitlivost v nohou odezní,ale budím se v noci proto že mám uplně mrtvé ruce.Necítím je.Po krátkém procitnití se opět proberou.Ted jsem je přestal brát a mám drobné závratě celý den.necitlivé prsty na pravé ruce i noze.Byla u mě vyloučena RS,cukrovka,štítná žláza a jiné nádorové onemocnění.Chodím na rehabilitace se zády,ale žádné zlepšení.Nikdo mi neřekl proč mám PNP nebo co se mnou vlastně děje.Poradte mi prosím.Už nevím koho se zeptat.Předem děkuji za pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže mohou být jak od polyneuropatie, tak od krční páteře, tedy asi spíše od jejich kombinace. Záleží na výsledcích EMG, MR, ale i na klinickém nálezu. Polyneuropatie má celou řadu příčin, nejčastější je cukrovka. Ale u značné části případů se etiologie, tedy přičina neprokáže. Při brnění rukou, zejména nočním, může být příčinou i karpální tunel, záleží na tom, které prsty brní. M: Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x