Brnění levé nohy

Dobrý den,v červenci 2009 přítel (38let,OA-DNA,hypofunkce ŠŽ) prodělal boreliózu,poté mu začala brnět levá noha,dostal zánět očního nervu,chvění těla,ATB užíval 14dní-DOXYBENE,avšak ani po skončení léčbyproblémy neustaly,léčbu doplnil o B-komplex,který tímto užívá cca déle jak 8měsíců.v likvoru prokázána menší zánětl.reakce,NMR v pořádku,EMG-prokázána neuropatie,labor.hodnoty krve(KO,CRP,jat.testy)vše v normě,chtěla bych se zeptat,zda problémy nemohou souviset s páteří a jak dlouho může vůbec užívat B-komplex,který mu údajně hodně pomáhá na to brnění,přičemž pokud vynechá dávku,t.j.1x denně,tak ho ta noha brní ještě víc a je to prý nesnesitelné.A zda je možné,že by si organismus už vytvořil jakousi závislost na vit.B?Dočetla jsem se na netu,že dlouhodobé užívání vit B způsobuje demenci.Moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Pokud je nález v likvoru, znamená to, že váš přítel má určitou infekci či zánět postihující centrální nervový systém. Nicméně brběbí nohy může souviset i např. s výhřezem ploténky či dalšími chorobami páteře ,takže bych doporučovala provést alespoň CT bederní páteře. Vitamín B, pokud není užíván ve větších než doporučovaných dávkách, by neměl mít žádné závažné nežádoucí účinky.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: