Brnění levé ruky

Dobrý den, mám dotaz který se týká mé matky. Bohužel má fobii z lékařů, takže problém nechce řešit. Jedná se o to, že jí již přez půl roku brní celá levá ruka (nonstop) vyjímečně jí nebrní a když už ne tak jen pár minut. Má za sebou dvakrát přeléčenou Boreliozu v krvi ji našli nějaký zánět nezjistilo se z čeho a nyní ji zjistili, že má vysoký krevní tlak 220/120 na to už bere léky prozatím měsíc ale tlak je pořád vysoký. Vím, že je zapotřebí navštívit lekaře, ale z uvedeného infa myslíte, že by se mohlo jednat o skřípnutý nerv nebo by to mohlo býti mít spojitost s prodelanou Boreliozou 2* (první před 4 lety) děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,pokud se Vaše matka nechce léčit,je to opravdu i pro Vás velký problém.Neléčený vysoký tlak ji přímo ohrožuje na životě.Brnění paže s tím asi nesouvisí pouze nemocné srdce se může projevovat brněním levé paže.Spíše se bude jednat o ůtlak nervu v oblasti krční páteře nebo v oblasti zápěstí,boreliová infekce se takto neprojevuje.Doporučuji postupně matku přesvědčit o vhodnosti léčení .Přeji Vám pevné nervy.Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Koalice proti hluboké žilní trombóze
Články: Koalice proti hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza (HŽT...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Vakcinace proti žloutenkám: dodržujte očkovací schéma
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: