Brnění nohy

Dobrý den,chci se zeptat zda moje problémy z poslední doby mohou souviset s mojí diagnozou?Jde o to,že v posledním měsíci mně hodně brní levá noha a měla jsem i necitlivé stehno.Začíná mně to budit i v noci,mám problém když sedím a i když stojím.Brala jsem magnosolv a nikterak brnění nezmizelo. Dle vyšetření - CT. Seg.L4/5:šíře páteř.kanálku je 13mm.Meziobratlový prostor je snížený o třetinu,ploténka s cirgkulárním posunem,větší porci paramediálně vlevo,kde šíře 4,5mm a je v kontaktu s durálním vakem a kořenem L5 vlevo.Postrnní foramina nezůžena,lehká spondylarthroza. Seg/S1:šířa p.k.je 13mm.MOP nesnížený.Olisteza L5 asi 3,5mm,mediální protuze disku šíře 2,5mm,postranní foramina nezůžena.Lehká spondylarthroza. Závěr:relat.prim.spin.stenoza. Levostranná paramediální protuze L4/5 s tlakem na L5 vlevo. Olisteza L5 a medialní protuze disku L/S1 v kontaktu s durál.vakem. A ještě bych Vás chtěla požádat o názor brát RIVOTRIL 0,5mg při brnění. Předem děkuji za jakou koliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže mohou souviset se změnami na meziobratlových ploténkách ,dochází k podráždění nervu v prostoru L4/5Rivotril pouze útlumu je brnění,je vhodné užívat na noc,pokud brnění narušuje noční spánek

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: