Brnění ruky

Dobrý den je možné, aby od krční páteře brněla levá ruka, většinou od lokte ke koneckům prstů? U dr jsem byla na injekce do krku i zadku, mam nějaké léky na noc i den, a napsali mi magnosolv. Zatím jsem měla 3 sáčky, ruka stále brni. Před 5 dny jsem si i na levé ruce prošila prst, prostrednicek, prsty jsem měla několikrát prošité, je to u nehtu z levé strany, prst není zarudlé ani na tekly, rána se zaceluje, jen občas když s ním někde narazím trosku zaboli, jinak to nebolí.Měla jsem strach z otravy krve, ale dr říkala ze zánět tam není, že to není natekle ani zarudlé, nemůže to brnění být způsobené touto rankou ? Dr mi říkala ze to bude od té páteře, ale nějak by se to brnění přece melo zlepšit? U magnosolvu je vedlejší účinek průjem, což jsem dnes třetí den od užívání byla mírně namekko, ale nevím jestli to nebylo z nervů z brnici ruky. Čtvrtek a pátek jsem byla na ty obstriky, a dělalo se mi zle ze se mi zvedal žaludek, název či navalovani, trochu zimnice, a stav na velkou potřebu. Mohou i toto být projevy spojené s krční páteří? Boliva ji mě ramena, často práva strana krku směřující mírně horní strany krku kde je už hlava. Mam šedá ve zaměstnání již přes 20 let šiju pracovní oděvy, poprvé mě páteř začala bolet před 10 lety. Na rehabilitaci jsem teď byla moc to nepomohlo, vrátilo se to a navíc ta brnici ruka. Pomůže na to ten magnosolv? Někdy i dostanu křeč do nohy. V případě že by byli průjmy je něco jiného než magnosolv? Děkuji za všechny odpovědi. Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano je možné a časté, aby bolesti v levé ruce byly způsobený krční páteři. Pokud obtíže nemizí je vhodné doplnit magnetická rezonance krční páteře ke zjištění stavu páteře.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: